T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

RaySafe X2: Survey sensor

Belangrijke eigenschappen van de Survey sensor

De veelzijdige RaySafe X2 Survey sensor wordt voornamelijk gebruikt om strooi- en lekstraling te meten bij diagnostische röntgenapparatuur. De sensor is gebaseerd op een reeks van siliconen diodes. Hierdoor beslaat de Survey sensor een groter meetoppervlak ten opzichte van de R/F sensor. De Survey sensor kan op een standaard fotostatief geplaatst worden.


Solid State sensor
Om te beginnen is de Survey sensor een Solid state sensor die met halfgeleidertechniek zeer nauwkeurig straling kan meten. Bij aansluiten op de RaySafe X2 base-unit wordt direct een zelftest uitgevoerd en leest de base-unit de gegevens van de sensor in. Direct na de korte zelftest toont de X2 base-unit direct de bij de sensor horende parameters op het scherm.

Parameters
De Survey sensor geeft alle belangrijke parameters tegelijk weer. De parameters die worden weergegeven:
/ Tijd: de totale duur sinds de start van de meting
/ Dosis: berekening van alle gemeten data sinds de start van de meting
/ Dosis tempo: weergave in Sv of Gy, een gemiddelde
/ Huidige energie/waardes: weergave in keV, een gemiddelde

Afhankelijk van de modus waarin de Survey sensor staat ingesteld, worden de parameters berekend.

Modi
De Survey sensor kan meten in twee modi. De automatische modus start met meten zodra er straling wordt gedetecteerd. De automatische modus heeft een stop delay. Hiermee kunt u zelf instellen hoeveel tijd er tussen gedetecteerde stralingen kan zitten om dit als één of aparte meting te zien. De stop delay kunt u tussen de 1 en 30 seconden instellen.
De handmatige modus is een start/stop systeem. Wanneer u op start drukt wordt de sensor geactiveerd. Vanzelfsprekend wanneer u op stop drukt, stopt de meting.
Ongeacht in welke modus de Survey sensor staat ingesteld; een meting kan nooit langer dan 9999 seconden zijn (166,65 minuten).
Base unit

De Survey sensor kan op dezelfde base unit aangesloten worden als de R/F, MAM, CT en de Light sensor. De Survey sensor is net als alle andere X2 sensoren eenvoudig te gebruiken om nauwkeurige metingen uit te voeren bij diagnostische röntgenapparatuur.

Plan demonstratie


Lees hier onze blogs over de andere sensoren van de RaySafe X2

Dit blog is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2

Meer informatie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In