T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

MAM sensor van de RaySafe X2: waarvoor?

Mammografie metingen met de MAM- of R/F sensor

Regelmatig ontvangen we de vraag: waarom zouden we de MAM sensor bij de RaySafe X2 gebruiken als we de R/F sensor al hebben? De twee sensoren lijken ogenschijnlijk veel op elkaar, maar er zijn een aantal essentiële verschillen die veel voordeel op kunnen leveren. In deze blog gaan we hier dieper op in. We beginnen met de eigenschappen van de R/F sensor en de MAM sensor en gaan daarna verder in op de verschillen en de uiteindelijke voordelen hiervan.


De aspecten waarin de MAM sensor zich van de R/F sensor onderscheidt zit met name in de lagere kVp range én de geïntegreerde anode- / filtercombinaties.


Bij mammografietoestellen is veelal een lagere kVp van toepassing dan bij algemene röntgentoestellen. Bij het controleren van het betreffende toestel is het van belang om een sensor te gebruiken die in deze lagere range betrouwbaar en nauwkeurig kan meten. Speciaal om mammografietoestellen in deze lagere kVp-range te kunnen meten is de MAM sensor ontwikkeld. Een belangrijke factor hierbij zijn ook de anode- / filtercombinaties. Deze zijn bij de MAM sensor geïntegreerd.

Bovenstaand een aantal van de geïntegreerde anode- / filtercombinaties op de RaySafe X2. In onderstaande tabel een volledig overzicht van alle combinaties met de betreffende kVp ranges.

Wanneer geen anode- / filtercombinatie wordt geselecteerd op de RaySafe X2 meet de MAM sensor tussen de 20 en 50 kVp te allen tijde de Dose, Dose Rate en HVL.


Door de anode- / filtercombinatie vooraf in te stellen is de RaySafe X2 in staat om de parameters zeer nauwkeurig en betrouwbaar te berekenen op basis van de straling van het betreffende toestel. De anode- / filtercombinatie stel je in met één swipe op het touchscreen van de RaySafe X2 base unit. Door de MAM sensor te gebruiken bij mammografietoestellen kun je een heel nauwkeurige meting tot stand brengen in de juiste range, in een korte tijd.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Wilko

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis