T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

RaySafe X2 CT-sensor: de eigenschappen

Belangrijke eigenschappen van de CT-sensor

Systemen voor Computertomografie worden periodiek gecontroleerd. De CT-sensor van de RaySafe X2 is een waardevol meetinstrument voor deze doeleinden. In dit blog omschrijven we de belangrijke eigenschappen van de CT-Sensor bij de RaySafe X2.

Ionisatiekamer & parameters
De CT-sensor is de enige sensor van de RaySafe X2 met een ionisatiekamer. U sluit de CT-sensor aan met de standaard meegeleverde USB-kabel en u kunt alle relevante metingen uitvoeren. Wanneer u de sensor aansluit herkent de X2 Base-unit de sensor direct. Een zelftest en stabilisatie wordt uitgevoerd waarna de vier relevante parameters op het scherm worden getoond:

- dose;
- dose rate (ook in waveform);
- dose length product;
- exposure time (ook in waveform).

Wanneer u een kVp-meting wilt uitvoeren gebruikt u de R/F-sensor van de RaySafe X2.

Correctie voor temperatuur en druk
De CT-sensor beschikt over een ingebouwde temperatuursensor en druksensor. De sensor corrigeert de uitgevoerde meting direct op basis van de live gemeten omgevingstemperatuur en -druk. De gemeten temperatuur en druk kunt u teruglezen met behulp van de RaySafe View software.

CTDI-meting in combinatie met fantoom
Met behulp van het Nested Adult Head & Body CTDI fantoom kunt u specifieke CTDI metingen uitvoeren. U positioneert de CT-sensor van de RaySafe X2 in het betreffende fantoom en voert de meting uit in alle vijf posities. Wanneer u deze meting uitvoert vanuit de RaySafe View software, worden de meetwaarden automatisch in bijgeleverd Excel-bestand ingelezen en uitgerekend.Met behulp van de RaySafe X2 Flexistand kunt u de CT-sensor ook ‘free in the air’ positioneren zoals op onderstaande afbeelding. Aan de hand van de aanduidingen op de sensor centreert u de sensor eenvoudig.Stop-/delay instelling
Een handige instelling in combinatie met de CT-sensor is de Stop-/delay functie. Hier kunt u instellen binnen welke tijd het toestel een nieuwe meting genereert en of de gemeten straling optelt bij de lopende meting. Gebruik een langere stop-/delay instelling wanneer u met een fantoom en een langzame rotatiewaarde werkt. Dit om te voorkomen dat een axiale scan in twee metingen wordt gedeeld.

Wilt u meer weten over de sensoren van de RaySafe X2? Neem contact op met Wilko Zoetekouw.

P.S.: lees hier meer blogs over de sensoren van de RaySafe X2.

Stel hier uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis