T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

RaySafe X2: de R/F sensor

Belangrijke eigenschappen van de R/F sensor

De meest gebruikte sensor bij de RaySafe X2 is de R/F-sensor. Deze veelzijdige sensor kan voor alle metingen van radiografie- en fluoroscopiesystemen worden ingezet. De sensor beschikt over een aantal eigenschappen die het werken met de RaySafe X2 erg handig en betrouwbaar maakt. In dit blog gaan we in op deze eigenschappen.

Solid state sensor
Om te beginnen is de R/F-sensor een Solid state sensor die met halfgeleidertechniek zeer nauwkeurig straling kan meten. Bij aansluiten op de RaySafe X2 base-unit wordt direct een zelftest uitgevoerd en leest de base-unit de gegevens van de sensor in. Direct na de korte zelftest toont de X2 base-unit direct de bij de sensor horende parameters op het scherm.


Parameters
Een bijzondere eigenschap van de R/F-sensor is dat deze in één opname alle radiologische parameters meet, waaronder ook HVL:

- dose;
- dose rate (ook grafische weergave);
- kVp (ook grafische weergave);
- HVL;
- total filtration;
- exposure time;
- pulses;
- pulse rate;
- dose/pulse.

De R/F-sensor beschikt over autotriggering en voert dus direct een meting uit bij detectie van straling. Twee handige eigenschappen die u kunt instellen zijn het negeren van de 'prepulse' en de 'stop-/delay time'. Zo kunt u de meetresultaten optimaliseren.

R/F-sensor en mAs functionaliteit
U kunt in één opname 12 parameters meten door de R/F-sensor te combineren met de mAs-kabel van de RaySafe X2. Ook de mA, mAs en mA exposure worden dan weergegeven. De mAs meting is ook te combineren met de MAM- en DENT-sensor.

Wilt u meer weten over de sensoren van de RaySafe X2?

Neem contact op met WilkoP.S.: lees hier meer blogs over de sensoren van de RaySafe X2 base-unit, MAM-sensor en Dentale metingen.

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis