T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

EasyFlow CPAP bij neonatale opvang

Praktische zaken

Toepassing van CPAP bij neonatale opvang is aan de orde van de dag. Het toepassen van continue positieve druk in de luchtweg van een spontaan ademende pasgeborene draagt bij aan het onderhouden van de uitwisseling van zuurstof en CO2 en is een strategie om intubaties te verminderen. Het EasyFlow CPAP systeem is goed inzetbaar bij de neonatale opvang. In dit blog omschrijven we enkele praktische zaken.

Voorbereiding
Vooraf zover mogelijk aansluiten en voorbereiden van de benodigde CPAP-componenten maakt het mogelijk om snel aan te vangen met de CPAP-therapie. Het is dan goed mogelijk om het CPAP-systeem, dat al op het beademingstoestel is aangesloten, binnen korte tijd nasaal aan te brengen. Plaats dan de EasyFlow voorhoofdssteun op het voorhoofd van de pasgeborene. Zo is het CPAP-systeem direct te fixeren op het voorhoofd en kan daarna de hoofdband of muts toegepast worden voor verdere fixatie.

Hoofdband
Het is praktisch om bij de opvang van pasgeborenen gebruik te maken van een hoofdband bij het CPAP-systeem. De hoofdband biedt de juiste positionering en geeft tegelijkertijd goede toegang tot de bovenzijde van het hoofd indien gewenst. De hoofdband is ook qua maatvoering handig aan te passen bij verandering in de hoofdomtrek in de periode na de geboorte.

Positionering
Zodra de hoofdband ook is aangesloten kan direct de optimale positionering toegepast worden. Door de applicator met magneet van het EasyFlow CPAP-systeem te verschuiven op de voorhoofdssteun kunnen de nasale prongs zo gepositioneerd worden dat deze niet in aanraking komen met de omgeving van het neusgat.


Deze praktische zaken kunnen helpen bij een praktische workflow van CPAP bij de neonatale opvang.
Eerder schreven we ook een blog over positionering met het EasyFlow CPAP-systeem en een blog over materiaalsoort en maatvoering van het EasyFlow CPAP-systeem.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Irma »Deze blogpost is geplaatst door Irma Damhuis,

accountmanager en ervaringsdeskundige voor het EasyFlow CPAP systeem.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In