T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Raysafe 452 Ambient en Air Kerma

De verschillen

De meettechnologie van de RaySafe 452 is gebaseerd op een siliconen sensorcombinatie en een Geiger-Müller pancake. Dit ontwerp maakt het een zeer veelzijdig meetinstrument met een “flat energy response” gecombineerd met hoge gevoeligheid en een snelle responsetijd. Het toestel heeft twee verschillende meetkoppen. Hierdoor kunt u het toestel in 3 verschillende versies aanschaffen. De drie verschillende versies van de RaySafe 452 zijn:

/ RaySafe 452 Full kit
/ RaySafe 452 Ambient
/ RaySafe 452 Air KermaWat zijn de verschillen? En welke versie past het beste bij u?RaySafe 452 Air Kerma
De RaySafe 452 Air Kerma is te herkennen aan een grijze meetkop. Met deze versie kan de meetkop niet verwisseld worden. De Air Kerma variant meet in Grays, Rad en R. Deze versie schaalt automatisch tussen micro, nano, mili en dergelijke in de meeteenheid die je hebt ingesteld.
U kunt deze onder andere gebruiken voor de Absorbed Dose to Air meting.

RaySafe 452 Ambient
De RaySafe 452 Ambient heeft een gele meetkop en meet H*(10). Met deze versie kan de meetkop niet verwisseld worden. De Ambient versie meet in Sievert of Rem. Deze versie schaalt automatisch tussen micro, nano, mili en dergelijke in de meeteenheid die je hebt ingesteld.
U kunt deze onder andere gebruiken voor acceptatietesten van röntgenapparatuur.

RaySafe 452 (full kit)
Deze volledige versie bevat bovenstaande meetkoppen en zijn verwisselbaar. Daarnaast kunt u bij de full kit versie beiden koppen er ook af laten om een derde meting te doen met de Geiger-Müller teller. Dan zal de RaySafe 452 meten in Counts per second of minute.

Overeenkomsten
Alle versies zijn optioneel beschikbaar met een hardcase koffer, voor extra bescherming. De RaySafe View software, om de meters uit te lezen, wordt standaard meegeleverd. Alle drie de versies kunnen bevestigt worden op een standaard fotostatief. De accu gaat zo’n 100 uur mee.

Plan demonstratie

Bekijk deze video voor meer informatie:

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw

accountmanager voor stralingstestapparatuur

Meer informatie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In