T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Lekstraling meten met de RaySafe 452

Lekstraling via de muur

De RaySafe 452 is een veelzijdige meter voor straling. Ook voor metingen van lekstraling. Naast lekstraling uit de röntgenbuis bestaat er ook lekstraling via de muur. Het is van belang om te monitoren hoeveel lekstraling aanwezig is. Hoe werkt dit met de RaySafe 452?

Buiten een röntgenkamer dient gemeten te worden hoeveel lekstraling via de muur naar buiten “lekt”. Deze metingen moeten worden uitgevoerd bij het installeren van nieuwe röntgenkamers en/of röntgenapparatuur, maar ook bij een verandering in een bestaande röntgenkamer.

Er zijn twee manieren om dit met de RaySafe 452 te meten. De RaySafe 452 kan langs de muur worden bewogen of de RaySafe 452 kan op een statief worden gemonteerd en op verschillende plekken in de ruimte worden geplaatst. Het is belangrijk om tijdens de test hoge kVp en hoge mAs waarde in te stellen op de machine zodat de meest kritieke situatie gesimuleerd wordt.

Belangrijke aandachtspunten waar gemeten moet worden:
– bovenste gedeelte van de muur;
– hoeken;
– ramen;
– deuren.

Met de resultaten van de metingen kan berekend worden of de stralingslimieten overschreden worden. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat de werkbelasting en bezetting van de röntgenkamer is en of de ruimte buiten de kamer een gecontroleerde zone of een openbare zone is.

Wilt u meer weten? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe 452.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In