T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Contaminatie meten met de RaySafe 452

Contaminatie bij nucleaire geneeskunde

De RaySafe 452 meet straling in vele toepassingen. Zo kan het toestel ook ingezet worden voor het meten van contaminatie bij nucleaire geneeskunde. Hierbij een omschrijving hoe dit in zijn werk kan gaan.

Bij nucleaire geneeskunde worden radioactieve stoffen gebruikt voor beeldvorming en behandeling van patiƫnten. Omdat radioactieve stoffen een specifieke vervaltijd hebben en maar een bepaalde tijd actief zijn moeten de medicijnen vlak voor het onderzoek in het ziekenhuis bereid worden. Bij deze bereidingen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen radioactieve stoffen verspreid worden op oppervlakte of de werknemer die het medicijn bereid.

De RaySafe 452 kan worden gebruikt om oppervlakken te scannen, evenals de handschoenen en handen van de werknemer en eventuele andere plekken waar geknoeid kan zijn. De detector wordt over het te scannen oppervlak 'geveegd' om eventuele contaminatie te detecteren en meten. Het is hierbij belangrijk om zo dicht en zo langzaam mogelijk over het te scannen oppervlak te bewegen. De hoeveelheid gemorste radioactieve stof is vaak zo klein is dat het lastig is om deze te detecteren wanneer er snel gescand wordt. Alle metingen worden automatisch opgeslagen op de RaySafe 452. Dit maakt het makkelijk om later alle metingen terug te lezen en te verwerken.

Wilt u meer weten hierover? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe 452.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis