T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Eigenschappen van de RaySafe X2 Base unit

De RaySafe X2 Base unit

Medische röntgentoestellen vormen een essentieel onderdeel in het proces van beeldvormende technologie binnen de ziekenhuis- en tandartszorg. Deze apparatuur wordt intensief gecontroleerd en onderhouden. Dagelijks worden er metingen en controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de beeldvormende apparatuur in goede conditie is. Deze metingen dienen nauwkeurig te zijn én daarbij zijn ook tijd en praktisch gebruik belangrijke factoren. Hierbij beschrijven we enkele eigenschappen die hier een rol in spelen.

De RaySafe X2 werkt in 4 stappen:
1. Unit inschakelen
2. Sensor aansluiten
3. Sensor positioneren
4. "Expose"


Inschakelen en aansluiten
De RaySafe X2 Base unit is ingericht om optimaal en effectief te meten. Bij inschakelen en het aansluiten van de sensor voert het toestel altijd een zelftest uit. Hierbij controleert de Base unit de eigenschappen en functionaliteit van de sensor. Wanneer simpelweg de temperatuur van de sensor te laag is, zal het toestel dit aangeven. De Base unit herkent direct de sensor en toont de bijbehorende parameters op het scherm.

Positioneren en "expose"
Zodra u de sensor juist heeft gepositioneerd kunt u het röntgentoestel activeren. De RaySafe X2 werkt op basis van autotrigger en wordt direct geactiveerd door detectie van straling. Direct worden de meetgegevens op de Base unit weergegeven. Zo kunt u in één oogopslag de meetwaarden aflezen en controleren. Wanneer u de R/F-sensor gebruikt, toont de Base unit de 12 parameters in één overzicht op het scherm. Indien u een parameter iets verder wilt bekijken opent u met één swipe de waveform van de betreffende parameter.

Opslag
Deze gestroomlijnde manier van meten voorkomt dat metingen opnieuw uitgevoerd of in meerdere stappen uitgevoerd dienen te worden en optimaliseert zo het proces. Alle informatie wordt in één meting opgedaan. U kunt te allen tijde de metingen terugvinden die u heeft uitgevoerd. Het toestel onthoudt tot zo’n 10.000 metingen voor u. Inclusief uw notities die u bij de meting heeft ingevoerd.

Metingen verwerken
Wilt u gemeten gegevens verder verwerken? Gebruik de RaySafe View software. U koppelt de Base unit dan aan een laptop of PC. Wanneer u een meting op afstand doet, kunt u met RaySafe View ook realtime meetwaarden aflezen. Alle betreffende metingen zijn dieper te onderzoeken met RaySafe View en te exporteren naar een spreadsheet waarin u verdere analyses toepast.

Volledig opgeladen kunt u het toestel gebruiken voor een gehele werkdag intensief gebruik. Al deze eigenschappen van de RaySafe X2 Base unit dragen bij aan een effectieve werkwijze om de röntgentoestellen goed in stand te houden en verlaagt het risico op foutieve metingen.

Wilt u meer weten over de RaySafe X2?

Stel uw vraag aan Wilko

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis