T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

RaySafe X2: de Volt sensor

Belangrijke eigenschappen van de Volt sensor


Introductie
Sindskort is er naast alle andere sensoren nu ook de Volt sensor. Dit is de zesde sensor en zevende meetmogelijkheid van de RaySafe X2. De RaySafe X2 Volt sensor wordt gebruikt om de spanning te meten van de spanningsoutput van röntgenapparatuur. Voorheen was voor deze meting een oscilloscoop nodig, nu alleen nog de Volt sensor en de X2 base-unit.

Door de goede interface is het gemakkelijk om metingen uit te voeren en zijn de wave forms direct zichtbaar. Voor snellere data-analyse kunnen ingebouwde conversiefactoren worden geselecteerd op de base-unit om de bijbehorende kV of mA/mAs te berekenen en weer te geven.


Aansluiten
Alle sensoren van de RaySafe X2 starten en stoppen automatisch. Belangrijk om te weten is dat met de Volt sensor de meting handmatig gestart en gestopt moet worden. Dit kan eenvoudig gedaan worden door rechtsonder in het touchscreen op start en stop te drukken.

De sensor koppel je met de USB kabel aan de base-unit. Het uiteinde van de sensor koppel je met de bijgeleverde kabel aan de spanningsoutput van het apparaat.

Goed om te weten
Het uiteinde van de sensor is een BNC aansluitingspunt. De spanning wordt berekend als een gemiddelde van alle metingen vanaf de eerste keer dat het signaal boven de 50% komt tot de laatste keer dat het onder de 50% zakt. De tijd begint de eerste keer dat het signaal boven de 50% komt en eindigt de laatste keer dat het onder de 50% zakt.


Wist je dat?
De X2 Volt-sensor kan ook worden gebruikt voor het aansluiten van andere meetapparaten die een spanningssignaal leveren tussen ± 16 V, zoals een mAs-tang voor niet-invasieve mAs-metingen.

Meer informatie


Dit blog is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2

Meer informatie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In