T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Straling meten bij intra-orale systemen

Meer en meer aan de orde

De vernieuwde wetgeving rondom het registreren van alle röntgentoestellen bij dentale toepassingen brengt het meten van straling weer extra onder de aandacht. De verplichting om alle röntgentoestellen te registreren, met alle bijbehorende analyses rondom stralingsbescherming, heeft behoorlijk wat teweeg gebracht. Waar voorheen enkel meldingsplicht was bij toestellen onder de 100 kV, dienen deze nu geregistreerd te worden.

Voor deze categorie toestellen is het gewenst om binnen zeer korte tijd een betrouwbare meting te kunnen doen van de kVp, dosis en gerelateerde parameters. De RaySafe ThinX Intra is een heel praktisch hulpmiddel wat hierbij ingezet kan worden. Dit hulpmiddel meet straling in de range van 45 tot 100 kVp en kan ingezet worden bij de meest gangbare dentale röntgentoestellen.
De RaySafe ThinX Intra stelt je in staat om in één oogopslag alle relevante parameters af te lezen na één keer stralen: kVp, Dose, Dose rate, HVL, Time en Pulses.


Belangrijk hierbij zijn de richtlijnen die de fabrikant van het betreffende röntgentoestel meegeeft. Deze informatie is te herleiden uit de servicedocumentatie. Controleer wat de beoogde grenswaarden en marges zijn die de fabrikant voorschrijft en vergelijk deze met de af te lezen waarde op de meter. Bovenstaande afbeelding geeft een voorbeeld hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat.
Naast de functionele eisen bij het meten van intra-orale röntgensystemen is het ook van groot belang dat de meting snel en eenvoudig toegepast kan worden. De RaySafe ThinX kan hier goede invulling aan geven.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten.

Stel uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe ThinX.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In