T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Directe middelen voor stressreductie

Hulpmiddelen voor stressreductie bij pasgeborene

Het is drukker op de werkvloer, u staat even alleen bij een pasgeborene en er zijn enkele stressvolle handelingen nodig. Welke mogelijkheden heeft u om toch stressreductie aan te bieden? Er zijn enkele hulpmiddelen die u direct kunt inzetten om een extra 'hand' te bieden. In dit blog gaan we hier verder op in.

Het inzetten van een hulpmiddel voor stressvermindering
Het eerste wat u kunt doen is het inzetten van een hulpmiddel om het kind te begrenzen en te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is de Cozy Cub. Dit is een fijn langwerpig hulpmiddel dat u zelfstandig om het kind kunt positioneren. Door het bieden van begrenzing en ondersteuning voelt het kind zich direct een stuk comfortabeler. Het kind kan dan tegen de Cozy Cub aan trappelen terwijl het goed op zijn plaats blijft.


Een extra warme hand
Nu heeft het kind meer geborgenheid en is er tegelijkertijd ook volledig zicht op het kind, zodat u alle handelingen kunt verrichten die nodig zijn. Een aanvullende mogelijkheid is het gebruiken van een hulpmiddel dat fungeert als extra warme 'hand' op het kind. Een voorbeeld van een hulpmiddel is de tweebenige 'beanbag' Dandle PAL of de iets kleinere Polly PAL & Frog.


Inschatten wat een kind nodig heeft
U kunt op dat moment het beste inschatten wat het kind nodig heeft en welk hulpmiddel u daarbij kunt inzetten. Zet de juiste hulpmiddelen op een creatieve manier in om begrenzing en ondersteuning te bieden bij CPAP, decubituspreventie en nog veel meer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met de positioneringsmiddelen?

Stel hier uw vraag aan Irma »

Deze blogpost is geplaatst door Irma Damhuis,

Ervaringsdeskundige en accountmanager Neonatologie.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In