T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Het belang van video-intubatie pasgeborenen

Vaardigheden trainen met video-intubatie

De mogelijkheden van non-invasieve beademing breiden zich steeds meer uit. Dit zorgt voor een afname van de endotracheale intubaties. De toename van non-invasieve beademingsvormen is een waardevolle ontwikkeling voor pasgeborenen, zeker voor (extreem) prematuren.

De keerzijde van deze ontwikkeling is dat in de loop der jaren de intubatievaardigheden ook verminderen onder artsen. De mogelijkheden om hiervoor te trainen als arts-in-opleiding zijn ook afgenomen. Ook centralisatie van chirurgie bij pasgeborenen zorgt voor minder benodigde intubaties in algemene ziekenhuizen.

Promotie-onderzoek van Sam-Janneke van Sambeeck: “Organisation, intubation skills and monitoring in the acute care of critically ill children in Dutch general hospitals (2018)” heeft hier veel inzicht in gegeven.

Aanbevelingen uit het onderzoek van Sam-Janneke van Sambeeck zijn om een trainingsprogramma op te zetten en de aanwezigheid van relevante middelen te waarborgen. Zowel lokaal als landelijk zou er meer aandacht en training voor luchtwegmanagement bij pasgeborenen moeten zijn.

Welke rol kan video-intubatie hier in spelen?

Onderzoek rondom video-intubatie bij pasgeborenen geeft aan dat er veel toegevoegde waarde ligt bij het trainen van video-intubatievaardigheden. Eenvoudig gezegd leer je sneller intuberen door betere visualisatie van de luchtweg of door mee te kunnen kijken met een andere arts. Artsen-in-opleiding noemen de aanwezigheid van video-intubatie erg gewenst. Uiteindelijk is het de pasgeborene die er baat bij heeft dat de intubatie spoedig en effectief verloopt.


Door met een hulpmiddel zoals de NeoScope te intuberen blijven de intubatievaardigheden sneller en beter op peil. Zo kan er beter gehandeld worden wanneer de stressvolle situatie van een intubatie ontstaat. Dit is van belang voor de pasgeborene die betere kansen heeft bij een snelle en effectieve intubatie wanneer de situatie daar om vraagt.

De NeoScope is een effectief trainingsmiddel om de video-intubatievaardigheden bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een jaarlijkse interne training met de NeoScope zoals aanbevolen vanuit het onderzoek van Sam-Janneke van Sambeeck.

Wil je de NeoScope eens uitproberen of meer informatie? Neem dan contact op met Irma Damhuis.

Meer informatie


Deze blogpost is geschreven door Irma Damhuis,

accountmanager Neonatologie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In