T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

De EVE Neo en EVA Neo beademingstoestellen

Wat zijn de verschillen?

De EVE en EVA zijn twee verschillende neonatologie beademingstoestellen die qua naam heel erg op elkaar lijken. Vaak krijgen we dan ook de vraag of ze dan daadwerkelijk in functie op elkaar lijken? Simpel gezegd; ja. Ze lijken erg veel op elkaar. Uiteraard zijn er ook een aantal verschillen. Deze verschillen bespreken we graag met je.

Stationair en mobiel gebruik
Het allergrootste verschil is dat de EVA Neo beoogd is voor puur stationair gebruik bínnen het ziekenhuis en de EVE Neo voor gebruik binnen én buiten het ziekenhuis. Om deze reden is de EVA Neo groter van omvang en staat op een stevige trolley. Zo is het een goede vervanger voor het beademingstoestel dat op de afdeling blijft. De EVE Neo is compacter, gemakkelijk losneembaar en kan zelfs aan het handvat meegenomen worden. Nog belangrijk er: de EVE Neo is gecertificeerd voor transportbeademing extern in de ambulance.


Bedieningsscherm
Een ander verschil is het bedieningsscherm. Op de afdeling is het vaak fijner om een groot touchscreen te hebben voor de bedieningsinterface, hier is de EVA Neo dan ook van voorzien. Bij transport weegt ruimtebesparing weer zwaarder. De EVE Neo heeft daarom een kleiner bedieningsscherm waar uiteraard wel alle belangrijke informatie zichtbaar op is.

Alarmering en PDMS
Een ander detail is de mogelijkheid tot datacommunicatie. Bij de EVA Neo zijn deze aansluitingen direct op het toestel aanwezig. Bij transportbeademing is koppeling aan alarmering of PDMS niet altijd benodigd. Wanneer u de EVE Neo wilt koppelen gaat dit via het docking station waar de aansluitingen op aanwezig zijn.


De overeenkomsten
En waar zijn de EVE en EVA dan allebei goed in? Beide toestellen zijn voorzien van een ingebouwde turbine waarmee het eigen perslucht maakt. Het zijn allebei 3-in-1 beademingstoestellen voor neonatologie en pediatrie: van uitgebreide invasieve beademing, CPAP tot High Flow. Alle slangaansluitingen zijn vergelijkbaar en eenduidig aan de rechterzijde van het toestel te vinden. De toestellen kunnen allebei gewoon met verschillende merken beademingsslangen gebruikt worden.

Samengevat; de toestellen zijn van binnen behoorlijk vergelijkbaar en zijn van buiten meer geschikt voor stationair of mobiel gebruik.

Wilt u meer weten over de functionaliteit van de EVE Neo of EVA Neo? We helpen u graag. Neem contact op met Irma Damhuis.

Meer informatie

Meer informatie


Deze blogpost is geplaatst door Irma Damhuis,

accountmanager neonatologie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In