T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Infuus- en bloedverwarming

Hoe voorkom je hypothermie?

Het voorkomen van hypothermie bij de patiënt is de laatste decennia een algemeen goed geworden. Het voorkomen van hypothermie wordt in vele situaties binnen het ziekenhuis toegepast. Voor de patiënt kunnen de gevolgen van hypothermie heel groot zijn. Met name voor neonaten, ouderen, patiënten met hart- en vaatlijden, trauma patiënten, et cetera.

Onderzoek
Studies tonen aan dat patiënten met een opnametemperatuur van minder dan 35 C een significant hogere mortaliteit hebben. Studies1 tonen ook aan dat hypothermie de meest voorkomende oorzaak is van stollingsstoornissen2 en dat ongeveer 57% van de traumaslachtoffers die onmiddellijke chirurgie nodig hebben, onderkoeld raakt in de periode tussen verwonding en voltooiing van de operatie. Hypothermie3 kan leiden tot hogere sterftecijfers, een langer verblijf in het ziekenhuis en een grotere kans op wondinfecties. Er zijn dan ook vele materialen en apparatuur op de markt, met als doel hypothermiebestrijding. De diversiteit aan deze hulpmiddelen is immens en ook de complexiteit van deze middelen.

Eén van de bekendste vormen van hypothermiebestrijding is de infuus-/bloedverwarmer. De verkrijgbare bloed- en infuusverwarmers in Nederland zijn in allerlei soorten en maten te krijgen. De ene is makkelijk in gebruik, de ander is qua opbouw weer een stuk complexer.

Biegler infuus- en bloedverwarmers
Zoekt u naar een degelijke bloed-infuusverwarmer die snel is in te zetten, zonder disposables, weinig onderhoud nodig heeft en tot 5 l/uur effectief verwarmt? Dan is de BW685 (S) of de BW 585 M zeker het onderzoeken waard. U kunt gewoon de aanwezige infuuslijn gebruiken, eventueel aangevult met een verlenglijn. Beiden types hebben een specifieke groefvorm, waardoor er veel contact is met de infuuslijn en daardoor een goede warmteoverdracht wordt gegarandeerd. U kunt ook bijvoorbeeld twee infuuslijnen gebruiken in één unit.


De BW685 is ook beschikbaar in de versie BW685 S. Deze versie heeft een extra aansluitpunt voor de TubeFlow. Deze TubeFlow zorgt voor extra verwarming van de infuusverwarmer tot aan de patiënt. Dit is met name van belang bij lage infuussnelheden.

Bij hogere infuussnelheden kunt u de Protherm II infuusverwarmer inzetten.
1. Martin, R Shayn;et al. Injury-associated hypothermia: an analysis, Shock Vol 24(2), Aug. 2005, pp 114
2. Kjærgård, B et. al, Behandling af den hypoterme patient, UGESKR LÆGER 170/23, 2008
3. Betty J. Tsuei, Hypothermia in the trauma patient, Int. J. Care Injured (2004) 35, 7—15


Wilt u meer weten over de Biegler infuusverwarmers?

Contact


Deze blogpost is geplaatst door Huub Jonkers,

accountmanager infuustechnologie

Meer informatie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In