T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

OneQA procedure: opbouw en uitvoer

Hoe wordt een OneQA onderhoudsprocedure opgebouwd?

De opbouw van een onderhoudsprocedure is van belang voor de juiste uitvoer van het onderhoud. Er zijn bestaande protocollen die je als uitgangspunt gebruikt of je bouwt het protocol op vanaf de basis.


Eigenschappen van de procedure
Allereerst voer je de naam van de procedure in, de categorie, het type onderhoud en een omschrijving. Ook de actieve map waar de testresultaten opgeslagen worden, dit gaat in CSV, PDF of een OneQA extensie. Voeg een afbeelding in van de categorie waar dit protocol voor gebruikt wordt. Sla daarna deze gegevens op met “save”. Vanzelfsprekend kun je de naam en logo van het ziekenhuis of het bedrijf instellen. Dit kan op de meetrapportage getoond worden.

Onderdelen van de procedure
Test activity: dit is een vast onderdeel dat vastlegt wie en wanneer de test uitvoert.
Work order ID: hier voer je desgewenst een joborder in.
Service type: aanduiding voor preventief of correctief onderhoud
Asset information: procedures worden gekoppeld aan “assets”. In dit onderdeel in de procedure wordt informatie over het gekoppelde “asset” getoond. Test Device Information: hier toont OneQA informatie over het meetinstrument dat gebruikt wordt.

Test library
Gebruik onderdelen uit de “test library” om toe te voegen aan de procedure. Vastgelegde onderdelen kun je niet wijzigen maar alle andere componenten wel. Hierbij kun je instellen of het een verplicht testonderdeel is, of het onderdeel. Je kunt een nieuwe “test sectie” toevoegen om testonderdelen in onder te brengen. Ook zijn er tussentijdse berichten in te stellen met bijvoorbeeld instructies voor het uitvoeren van de test. Een belangrijke mogelijk is het invoegen van een vraag in de procedure: checklist, numeriek of een open invoer. Daarnaast staan de onderdelen voor elektrische veiligheid en functionele controle met de defibrillatortester of ventilatortester.

Elektrische veiligheid
Bij dit onderdeel stel je de eigenschappen van het testonderdeel “elektrische veiligheid” in. Welke klasse betreft het apparaat? Hoe stel je het switchen van polariteit in? Is optimaliseren van de elektrische veiligheidsmetingen gewenst? Bovenal stel je hier de norm in die je gebruikt voor de elektrische veiligheidsmeting. Op basis daarvan stelt OneQA al de relevante testonderdelen in met waar mogelijk ook de limieten.

Functionele test
In OneQA kun je boven de andere testonderdelen ook de functionele controle invoegen zoals metingen met de Impulse defibrillatortester of de VT ventilatortesters. OneQA stuurt ook deze meetinstrumenten aan, leest de gemeten waarden in en voegt deze in de meetrapportage.



Wil je meer weten over dit onderwerp?

Stel hier jouw vraag aan Teun »

Dit blog is geschreven door Teun Kruithof,

accountmanager Biomedische testapparatuur.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In