T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

IDA infuuspomptester: 4 onderhoudstips

Hoe houden we meetkanalen goed in stand?

De IDA infuuspomptester is een testinstrument dat veel en langdurig wordt ingezet. Zo worden in veel ziekenhuizen volumetrische- en spuiteninfuuspompen continu onderhouden en getest met de IDA infuuspomptester. Aan de hand van gebruikers- en onderhoudservaringen zijn er enkele inzichten die we graag met u willen delen. Deze inzichten zorgen dat het apparaat goed blijft werken en verlagen het risico op storingen.


Wij adviseren u om eens per kwartaal de meetkanalen van uw IDA infuuspomptester te vullen met testvloeistof en een nacht te laten staan. Doordat het membraan van de interne driewegklep indroogt, kunnen de meetkanalen na enige tijd gaan lekken. Dit veroorzaakt een afwijking op de flowmeting. Een klein deel wordt dan namelijk via de driewegklep direct naar de outlet afgevoerd en niet in de meting meegenomen. Als u het meetkanaal eens per kwartaal vult met testvloeistof, verlaagt u de kans op indrogen en het ontstaan van een lek.


Het is goed om de verschillende meetkanalen in uw infuuspomptester afwisselend te gebruiken. In de praktijk wordt het eerste kanaal (links) het meest gebruikt en andere kanalen in het instrument minder intensief. Als u de onderdelen om de beurt gebruikt, blijven deze in betere conditie. Maakt u gebruik van de IDA infuuspomptester in combinatie met Ansur software? Dan zien we vaak dat de software het eerste open meetkanaal selecteert. Dan zal afwisselen wat minder praktisch zijn.


Verwacht u de IDA infuuspomptester voor enige tijd niet te gebruiken? Staat het instrument bijvoorbeeld twee weken stil in de zomervakantie? Blaas dan de kanalen droog met een lege spuit. Zo voorkomt u kalkaanslag in het meetkanaal. Kalkaanslag kan de metingen beïnvloeden.


Om aanslag in de meetkanalen te voorkomen, kunt u ook een kleine hoeveelheid Micro-90 reinigingsmiddel aan de testvloeistof toevoegen. Micro-90 wordt bij de IDA infuuspomptester meegeleverd en voorkomt aanslag in het binnenwerk. Doseer deze vloeistof echter wel goed. Eén druppel op één liter is voldoende. Wanneer u tip 1 ieder kwartaal opvolgt: één druppel Micro-90 erbij is een goede combinatie.

Met deze adviezen houden we de meetkanalen van de IDA infuuspomptester goed in stand.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Stel hier uw vraag aan Teun »

Deze blogpost is geplaatst door Teun Kruithof,

accountmanager Biomedische testapparatuur.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis