T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

De elektrochirurgietester QA-ES III

De mogelijkheden van de elektrochirurgietester

Regelmatig ontvangen we vragen over metingen met de elektrochirurgietester. Wat zijn de eigenschappen en mogelijkheden? Hoog tijd om hier eens op in te gaan. In dit blog benoemen we de basismetingen van en de aanvullende eigenschappen.

De basismetingen van de elektrochirurgietester

Met de QA-ES III zijn onderstaande metingen mogelijk.

1. Vermogensmeting
Bij de vermogensmeting meet je het uitgangsvermogen van het elektrochirurgietoestel. Zo controleer je of het toestel daadwerkelijk het gewenste vermogen (Watt) levert dat is ingesteld. Ook bij verschillende impedanties. De QA-ES III biedt een range van 0 tot 5200 Ohm waarmee je de meting kunt uitvoeren.

2. Hoogfrequent lekstroommeting
Hierbij meet je het aantal milliampères lekstroom bij het maximaal ingestelde vermogen van het elektrochirurgietoestel. Gebruik hierbij altijd het juiste aansluitschema van het desbetreffende toestel en houdt rekening met de aanwijzingen van de fabrikant bij deze meting.

3. Power distribution test
Bij deze meting gaat de elektrochirurgietester bij een vaste vermogensinstelling de impedantie stapsgewijs ophogen. Je voert een start- en een eind-impedantie in en de stapgrootte waarmee de impedantie wordt opgevoerd. Op deze manier kun je controleren of het elektrochirurgietoestel bij deze reeks impedanties het verwachte vermogen levert.

Aanvullende metingen en eigenschappen

De QA-ES III heeft naast de basismetingen ook aanvullende meetmogelijkheden en eigenschappen. De QA-ES III maakt het ook mogelijk om de Vessel Sealing functionaliteit te controleren. Hierbij wordt het aantal milliampères gemeten wat het elektrochirurgietoestel levert tijdens Vessel Sealing.

Verder beschikken elektrochirurgietoestellen over een functie waarbij gecontroleerd wordt of de patiëntplaten goed geplaatst zijn en juist contact maken. Dit wordt Contact Quality Monitoring genoemd (CQM). De QA-ES III elektrochirurgietester verhoogt bij deze test de weerstand in stappen van 1 Ohm. Het elektrochirurgietoestel dient dan binnen de juiste weerstandsrange te vallen om te kunnen activeren.

Een handige eigenschap van de elektrochirurgietester is de mogelijkheid om de ESU te activeren zonder gebruik te maken van de foot- of handswitch. Dit kun je tot stand brengen door de aansluitingen aan de voorzijde van de QA-ES III. Op het moment dat je een meting start op de QA-ES III zal het elektrochirurgietoestel activeren en direct het gewenste vermogen leveren.
Hieronder een voorbeeld hoe dit aangesloten kan worden.
Dit zijn de verschillende mogelijkheden en eigenschappen van de QA-ES III elektrochirurgietester in een notendop.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Laat het ons weten

Dit blog is geschreven door Teun Kruithof,

accountmanager Biomedische testapparatuur.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In