T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Toepassingsvormen met de TwinStream

Jet-ventilatie toepassingen zonder catheter

In de vorige blogs is er met name gesproken over de theorie achter jet-ventilatie in het algemeen en in het bijzonder de theorie over Superimposed High Frequency Jet-ventilatie (SHFJV), de vorm van jetten die met de TwinStream kan worden toegepast. De TwinStream kent meerdere toepassingsvormen, welke we in dit blog zullen bespreken. In een volgend blog wordt ingegaan op jet-ventilatie met jet-catheters.

Jet-ventilatie via de laryngoscoop
De meest toegepaste beademingsvorm met de TwinStream is het jetten via een laryngoscoop. De producent van de TwinStream kan vele laryngoscopen, die in Nederland bij de KNO worden ingezet, zodanig aanpassen dat ze voor SHFJV kunnen worden ingezet. De KNO arts kan op vertrouwde wijze via de laryngoscoop zijn operatie verrichten en heeft daarbij een volledig vrij operatieveld. De Anesthesioloog kan tegelijkertijd door middel van Bi-level jet-ventilatie de oxygenatie en CO2-uitwas goed en veilig reguleren; langdurige ingrepen met de TwinStream zijn dan ook prima uitvoerbaar. Belangrijk om hierbij te noemen is het feit dat gedurende de ingreep de beademingslucht via een bevochtiger verwarmd en bevochtigd kan worden, zodat de patiënt minder afkoelt en de slijmvliezen niet uitdrogen. Bevochtiging/verwarming is essentieel bij ingrepen die langer dan 30 minuten duren.

Jet-ventilatie via de starre bronchoscoop
Jet-ventilatie via de starre bronchoscoop wordt in diverse landen om ons heen veel toegepast; in Nederland is deze toepassing minder ingeburgerd. Hoog tijd om dit onder de aandacht te brengen. SHFJV is uitermate geschikt bij bijvoorbeeld het plaatsen van bronchus-stents, maar ook voor grote ingrepen zoals een debulking kan de TwinStream uitkomst bieden.

Er zijn diverse bronchoscopen beschikbaar die gebruikt kunnen worden met de TwinStream. Het geeft de behandelend arts alle tijd om de bronchoscopie en bijbehorende ingreep te verrichten, terwijl de patiënt op veilige wijze wordt geventileerd. Net als het ventileren via laryngoscopen kan ook via de bronchoscoop Bi-level jet-ventilatie worden toegepast, waarmee zowel een goede oxygenatie als CO2 uitwas wordt gegarandeerd.
Jet-ventilatie met de Jet-converter
De Jet-converter is primair ontwikkeld voor gebruik bij thoracale chirurgie met inzet van een dubbel-lumen tube, bijvoorbeeld tijdens longoperatie waarbij de te opereren long stil dient te liggen. Door het ventileren via jet-ventilatie van de te opereren long kan shunting beduidend worden verminderd. Daarnaast wordt de Jet-converter ook gebruikt voor flexibele bronchoscopie en voor beademing met een larynxmasker. Ook bij radiologische interventies, waarbij men geen thorax-excursies wenst, biedt de Jet-converter uitkomst.

Deze blogpost is geplaatst door Huub Jonkers,

contactpersoon Jet-ventilatie / TwinStream

Meer informatie


Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In