T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Superimposed High Frequency Jetventilation

met de laryngoscoop

SHFJV kan worden toegepast via catheters, bronchoscopen en jet-converter. De meest toegepaste vorm in Nederland is via de laryngoscoop van de KNO/Hoofd-Halschirurgie. Deze veel toegepaste vorm van jet-ventilatie is geschikt voor in principe elke patiënt wanneer het gaat om ingrepen rondom de larynx en trachea; van pasgeborenen tot volwassenen met (ernstige) obesitas. Bij toepassing van jet-ventilatie via de laryngoscoop selecteert u voor aanvang op het toestel altijd de LAR-modus. Voer daarna het gewicht van de patiënt in, druk op “start” en het toestel geeft een suggestie voor de beademingsinstellingen.

Met jet-ventilatie via de gemodificeerde jet-laryngoscoop kun je alle relevante vormen en metingen toepassen. De jet-laryngoscoop is voorzien van twee jet-kanalen en twee meetkanalen. Dat houdt het veilig. Alle relevante parameters worden via deze meetkanalen op de scoop gemeten. Via de twee jetkanalen worden de normale en hoge frequentie jet toegepast. Hieronder afgebeeld zie je hoe zo’n jet-laryngoscoop is opgebouwd. Aan de ene kant de jetstraalkanalen en aan de andere zijde de monitorkanalen voor beademingsdrukken, FiO2 en EtCO2.

CARL REINER® produceert al sinds de vroege jaren 60 laryngoscopen volgens het ontwerp van Dr. Oskar Kleinsasser. Sinds eind jaren tachtig begonnen zij met de eerste ontwikkelingen van gemodificeerde laryngoscopen. Later zijn vele laryngoscopen ontwikkeld in samenwerking met Dr. Aloy en zijn ook kanalen voor jet en monitoring toegepast op de laryngoscopen. Dit maakt continue bewaking van de luchtwegdruk en ademgasanalyse (en FiO2 en EtCO2) op elk moment mogelijk. Bij pediatrische toepassing zien we de laryngoscopen volgens ontwerp van Benjamin Lindholm veel terug.

Een essentiële voorwaarde voor optimale jet-ventilatie is het meevoeren van de aangezogen omgevingslucht (entrainment). De hoeveelheid entrainment wordt mede bepaald door de emissiedruk van de jetstraal en de plaats in de scoop waar de jetstraal eruit komt. Nauwkeurig onderzoek (zie figuur hieronder) naar de juiste positie van de jet-toevoer en monitoring leidt tot een optimale jet-ventilatie via de laryngoscoop.

Door deze precieze afstelling van de diverse kanalen, afgestemd op de te gebruiken jet-laryngoscoop is SHFJV binnen alle leeftijdscategorieën goed toepasbaar voor ingrepen van de larynx als de trachea. Goede positionering van de jet-laryngoscoop voor de ingang van de trachea is ook van belang om goede jet-ventilatie tot stand te brengen. Wanneer een aanzienlijk deel naast de trachea uitmondt dan heeft dit direct invloed op de beademing.

CARL REINER® levert veel Jet Laryngoscopen gebaseerd op de laryngoscopen van KARL STORZ® en meer. In deze brochure kunt u alle mogelijke jet-laryngoscopen vinden, zowel voor volwassenen als kinderen, die beschikbaar zijn voor Jet-ventilatie met de TwinStream™.

Deze blogpost is geplaatst door Huub Jonkers

contactpersoon Jet-ventilatie / TwinStream™.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Stel uw vraag »

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In