T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Patiëntmetingen met de RaySafe 452

Buiten de vele andere toepassingen kan de RaySafe 452 ook heel handig zijn tijdens het meten van straling bij nucleaire geneeskunde. Hierbij een korte omschrijving van deze toepassing en hoe dit met de RaySafe 452 kan werken.

Bij nucleaire geneeskunde worden radioactieve geneesmiddelen gebruikt voor beeldvorming en behandeling. Radioactief materiaal wordt door patiënten ingenomen, meestal door inademing, slikken of injectie.

Patiënten die in behandeling zijn met nucleaire geneesmiddelen kunnen een bron van blootstelling aan straling zijn voor personeel, vrienden en andere mensen om deze patiënt heen. De RaySafe 452 kan worden gebruikt om de straling van radioactieve middelen in het lichaam te meten. De meetresultaten bepalen of de patiënt in quarantaine moet of dat het mogelijk is voor personeel en familie om in de buurt te zijn van deze persoon.

Voor herhaalbaarheid van de metingen is het gebruikelijk om de straling altijd op dezelfde afstand van de patiënt te meten. De detector kan in de hand worden gehouden om langs het lichaam te scannen of worden gemonteerd op een statief. Alle metingen van de RaySafe 452 worden automatisch opgeslagen. Zo zijn de gemeten gegevens ook makkelijk uit te lezen en te verwerken.

Wilt u hier meer over weten? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe 452.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In