T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Lekstraling meten met de RaySafe 452

Lekstraling via de röntgenbuis

De RaySafe 452 meet straling in vele toepassingen. Wat is lekstraling en hoe is dit te meten?

Straling die door de machine buiten de primaire bundel wordt uitgezonden noemt men lekstraling. Alle röntgenbuizen hebben enige hoeveelheid aan lekstraling. In een ruimte waar personeel en/of andere mensen aanwezig zijn is het belangrijk om te controleren hoeveel lekstraling er uitgezonden wordt door het röntgentoestel.

Op basis van metingen op verschillende punten kan gecontroleerd en berekend worden hoeveel lekstraling er aanwezig is. Deze metingen worden uitgevoerd op plekken waar het personeel vaak staat en op verschillende plekken rondom de behuizing. De fabrikant geeft hierbij vaak aan wat acceptatiewaarden zijn van het betreffende toestel. Dit geldt voor zowel röntgentoestellen binnen het ziekenhuis, in openbare ruimtes zoals de bagagescanners op het vliegveld en bij veel toepassingen in de industrie.

Deze metingen kunnen eenvoudig en nauwkeurig worden uitgevoerd met de RaySafe 452. Alle metingen worden automatisch opgeslagen op de RaySafe 452. Op basis van de metingen kan de stralingsdosis worden uitgerekend voor een enkele blootstelling. Dit kan zijn voor passagiers die op een vliegveld eenmalig langs de bagagescanner lopen of voor werknemers die een langere periode in de buckykamer werken.

Wilt u meer weten? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Wilko »

Deze blogpost is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe 452.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis