T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

RaySafe X2: Light sensor

Belangrijke eigenschappen van de Light sensor

De RaySafe X2 is een veelzijdige meter met verschillende sensoren. In voorgaande blogs zijn er al meerdere benoemd. Graag vertel ik u meer over de Light sensor.


De meest uitgevoerde meting met een Light sensor is de DICOM GSDF(Digital Imaging and Communication in Medicine Grayscale Standard Display Function). Vanuit RaySafe is er ook een Excel template beschikbaar om deze meting uit te voeren. Klik hier voor de website van RaySafe. Ga vervolgens naar het tabblad “Documents & Downloads”. Onder het kopje “Excel templates” vindt u het bestand.

Parameters
De Light sensor meet in twee eenheden met het volgende bereik:
/     0.01-10.000 Cd/m2, luminance
/     0.1-100.000 lux, illuminance

De afwijking ten opzichte van het menselijk oog is minder dan 3%. De cosinus afwijking bedraagt ook minder dan 3%. Zie onderstaande afbeelding voor een schematisch overzicht.In de praktijk
Hoe werkt de Light sensor in de praktijk? Voor het meten in luminance: draai het wieltje van de sensor door naar het scherm icoon. Plaats vervolgens de aangesloten sensor op het scherm.Voor het uitvoeren van de meting in illuminance draait u het wieltje naar het lamp icoon. Richt vervolgens de opening van de lichtverdeler naar het punt waar u wilt meten.


Wanneer u na het meten de Light sensor wil herstellen naar het nulpunt, draait u het wieltje naar het nulpunt. Het herstellen van het nulpunt duurt ongeveer 10 seconden.

Zodra u klaar bent met uw meting is het belangrijk om de sensor juist op te bergen. U draait het wieltje naar het nulpunt of naar het lamp icoon. Dit zorgt ervoor dat er niet direct vuil in de sensor terecht komt.

Wilt u meer weten over de RaySafe X2 en alle sensoren? Lees hier meer terug of neem contact op met Wilko Zoetekouw.

Contact


Dit blog is geplaatst door Wilko Zoetekouw,

accountmanager voor de RaySafe X2

Meer informatie

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis