T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Betrokken ontwikkelings-gerichte zorg

Hoe betrek je ouders bij de zorg?

Ouders hebben in aantocht naar de bevalling vaak de vluchtkoffer al klaar staan. Deze is gevuld met onder andere kleertjes en andere spulletjes voor hun kindje. Wanneer blijkt dat een pasgeborene meer zorg nodig heeft bij de geboorte komt er veel op ouders af. Het voelt voor ouders al snel minder huiselijk en warm wanneer hun baby is omgeven door middelen van het ziekenhuis.

Hoe fijn is het voor ouders om onderdeel te zijn in de ontwikkelingsgerichte zorg van hun kind? Het zorgt er onder andere voor dat ouders zich meer betrokken voelen. Daarnaast is het voor de pasgeborene erg fijn omgeven te zijn met spulletjes die ruiken naar de ouders. Denk hierbij aan een knuffeldoekje, hydrofiele luier of een spuugdoekje.


In een vorig blog kwamen enkele basismiddelen voor stressreductie aan bod, zoals de Cozy Cub en de Dandle PAL. Hiermee kun je direct ondersteuning en positionering bieden. Dit kan gemakkelijk aangevuld worden met een of enkele babyproducten van het kind zelf. Vanzelfsprekend kun je op basis van de situatie nog aanvullende middelen inzetten zoals de Dandle WRAP, Snuggly ROO of de Dandle ROO2.Combinaties met babyproducten
Er zijn vele mogelijkheden om de eigen babyproducten te combineren met de middelen voor ontwikkelingsgerichte zorg op de afdeling. Gebruik bijvoorbeeld de hydrofiele luier als dekentje wanneer de Cozy Cub toegepast wordt voor optimale positionering en ondersteuning.

Mis je een hand om het kind te troosten? Hiervoor kun je een van de ‘benen’ van de Dandle PAL gebruiken. Bij een prematuur of instabiel kind heeft de Dandle PAL erg veel toegevoegde waarde en ook hier kun je een combinatie maken met bijvoorbeeld een knuffeldoekje.

Op deze manier voelen ouders zich ook meer betrokken in de zorg voor hun pasgeboren kind. Dit geeft zowel stressverlichting bij de ouders als bij het kind.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Irma Damhuis, accountmanager en ervaringsdeskundige.

Stel hier uw vraag aan Irma »


Deze blogpost is geplaatst door Irma Damhuis,

accountmanager en ervaringsdeskundige voor ontwikkelingsgerichte zorg.

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis