T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Situatieschets ziekenhuis verplaatste zorg

Fototherapie thuis

Tijdens het afgelopen Amsterdam Symposium heeft Irma een pitch gehouden over ziekenhuis verplaatste zorg. Namelijk fototherapie thuis. Lees hier de pitch terug.

Het is 5 uur ‘s avonds. Op de afdeling neonatologie is het erg druk. Een gezonde, à terme neonaat wordt aangekondigd met een te hoog bilirubinegehalte. Deze neonaat heeft fototherapie nodig. De ouders komen binnengelopen, de moeder is erg verdrietig en de vader ziet er terneergeslagen uit. “Het ging zo goed thuis” brengt de vader beduusd uit.

Deze situatie herken je vast.

Hoe fijn zou het zijn als je fototherapie in de thuissituatie kunt aanbieden? Dit alles in het kader van ziekenhuis verplaatste zorg en het bieden van de juiste zorg op de juiste plek.

Deze neonaat voldoet aan de criteria voor fototherapie thuis. De ouders zijn opgelucht dat hun kindje weer mee naar huis kan. De ouders worden door de verpleegkundige voorbereid met instructies voor de fototherapie thuis.

Misschien denk je “Wat fijn, dat willen wij ook” of “Zou dit een oplossing zijn voor de opnamecapaciteit?”. Vervolgens komen uiteraard de vragen over hoe je dit moet aanpakken en of het wel veilig is.

Als dit traject goed wordt georganiseerd en verantwoordelijkheden goed worden geborgd kan deze behandeling op een veilige en verantwoorde wijze thuis plaatsvinden. In de projectgroep ter voorbereiding van dit traject komen veel disciplines samen. Denk hierbij aan een kinderarts, verpleegkundigen, laboratorium, medische techniek en héél belangrijk de eerste lijn zorg.

Naast een plan van aanpak vraagt het ook om gevalideerd fototherapie-apparatuur die effectieve therapie bieden en veiligheid garanderen. De BiliCocoon Bag biedt deze mogelijkheid.

Wat zijn de voordelen van de BiliCocoon Bag?
/ Het beschikt over intensieve homogene fototherapie
/ Doordat de Bag geborgenheid biedt in de vorm van een slaapzak, ondervind de neonaat minder stress en hinder van het felle licht
/ De behandeling hoeft niet onderbroken te worden voor het voeden en knuffelen
/ Borstvoeding mogelijk
/ Een bijkomend voordeel is dat de bilirubine sneller daalt en de therapieduur korter is.

Dit maakt de BiliCocoon Bag niet alleen geschikt voor fototherapie in de thuissituatie maar ook in ziekenhuis. Behandeling in vertrouwde omgeving en het levert veel minder stress voor ouders. De fototherapie behandeling kan thuis op een veilige, verantwoorde en effectieve manier plaatsvinden.

Heb je hierover vragen of wil je meer weten hoe het andere ziekenhuizen is gelukt fototherapie thuis op te starten? Neem dan contact met mij op of lees onze andere blogs over fototherapie thuis.

Deze blogpost is geplaatst door Irma Damhuis,

accountmanager en ervaringsdeskundige voor Fototherapie thuis

Meer informatie

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In