T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Controleer flowmeters met de ventilatortester

Gebruik de VT650 & VT900 bij flowmeters

In elk ziekenhuis en zelfstandige kliniek zijn vele flowmeters, vacuümregelaars en gasmixers in gebruik. Een groot deel van de patiënten in het ziekenhuis komt er op enige manier mee in aanraking. Bijvoorbeeld bij het gebruik van een neusbril met zuurstof of uitzuigen, enzovoorts.De juiste werking van deze flowmeters en regelaars is van serieus belang. En kan onhandige gevolgen hebben wanneer deze apparatuur niet goed functioneert.

In deze categorie bestaan er flowmeters voor perslucht, zuurstof en CO2. Ook zijn er vacuümregelaars en vacuüminjecteurs voor zuigsystemen, alsook gasmixers om perslucht en zuurstof te vermengen.
Deze producten dienen met enige frequentie gecontroleerd en/of onderhouden te worden. Deze informatie wordt meegegeven door de fabrikant. Vaak worden er bij dit onderhoud enkele onderdelen vervangen zoals O-ringen, filters en/of de flowbuis.

Bij dit onderhoud controleren we of de flowweergave op het product overeenkomt met de flow die gemeten wordt. Deze meting kan wordt uitgevoerd met een gas flow analyzer zoals de VT650 of de VT900. Deze toestellen beschikken over verschillende meetpoorten voor verschillende flow- en drukbereiken. In het geval van vacuümregelaars en vacuüminjecteurs meten deze toestellen ook negatieve druk. Enkele zaken die hierbij van belang zijn:
- stel de gasinstelling op het meettoestel juist in;
- sluit de regelaar aan op de juiste poort met het juiste bereik;
- stel de meeteenheid op het meettoestel goed in.

De VT900 gas flow analyzer beschikt ook over de mogelijkheid om ultra lage flow van -750 ml/min tot 750 ml/min en ultra lage druk van -160 mbar tot + 160mbar te meten. Dit kan helpen bij controleren van flowmeters voor zeer lage flows en regelaars voor zeer lage drukken.

Let overigens bij flowmeters goed op hoe de flowhoogte te interpreteren. Sommige fabrikanten hanteren het middelpunt van het bolletje als flowinstelling en sommige fabrikanten hanteren de bovenzijde van het bolletje als flowinstelling. Dit wordt vaak in de gebruikersdocumentatie aangeduid.

Wilt u meer weten over het gebruik van de ventilatortester? Laat het ons weten.

Stel hier uw vraag aan Teun »

Deze blogpost is geplaatst door Teun Kruithof,

accountmanager Biomedische testapparatuur.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In