T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Anesthesiegassen meten met de VT900

met de VAPOR-module

Een belangrijk onderdeel van het anesthesietoestel is de verdamper. Of deze nu handmatig of automatisch werkt, de functionaliteit van dit component dient goed gecontroleerd te worden. Foutieve werking en toediening van het anesthesiemiddel leidt tot zeer onwenselijke situaties. De VAPOR module van de VT900 helpt eenvoudig bij het controleren van verdampers. Alle gangbare anesthesiedampen kunnen hiermee gemeten worden zoals sevofluraan, desfluraan, isofluraan, enfluraan, halothaan. Daarbij biedt de VAPOR module ook de mogelijkheid tot het meten van N2O (lachgas) en CO2. We kunnen dit meten met een praktische opzet.


De verdamper werkt doordat gasflow van het anesthesietoestel door de verdamper geleidt wordt en vanaf daar de anesthesiedamp richting patiƫnt leidt. Hierbij een schematisch overzicht van de werking van een verdamper.


Sluit een slang met anesthesiekoppelingen aan op de Fresh Gas Outlet van het betreffende anesthesietoestel. Het gebruik van de Fresh Gas Outlet werkt veel overzichtelijker dan de damp volledig door het interne circuit van het toestel te voeren. Sluit de T-stukken voor sampling en terugvoer van de VAPOR-module aan op de toevoerslang. De toevoerslang dient op een gasevacuatiesysteem (AGSS) aangesloten te worden om zo de anesthesiedampen af te voeren.

Sluit nooit de toevoer van anesthesiedampen aan op de hoofd flowpoort van de VT900. De anesthesiemiddelen hebben een zeer slechte uitwerking op de meetsensoren.

De VAPOR module detecteert automatisch het type anesthesiedamp en zal de gemeten concentratie met de juiste kleurcodering weergeven op het scherm van de VT900. Check de maximale toegestane afwijking die de fabrikant aangeeft en vergelijk dit met de gemeten waarde op de VT900 met VAPOR. Zo kunt u de werking van verdampers controleren.

Wilt u meer weten over het meten van anesthesiedampen met de VAPOR module? Neem contact op met Teun Kruithof.

Stel hier uw vraag aan Teun »

Deze blogpost is geplaatst door Teun Kruithof,

accountmanager Biomedische testapparatuur.

Contact
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis
T +31 (0)181 301 300
info@adquipment.nl

Goederenontvangst
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis


Volg ons op
Linked In