T +31 (0)181 301 300

info@adquipment.nl

Zoek

Patiëntmonitoren controleren: het belang

Juiste werking patiëntmonitor van levensbelang

Een van de meest gebruikte en essentiële toestellen binnen bij medische zorg is de patiëntmonitor. Bijna iedere medische afdeling heeft apparatuur voor het monitoren van patiënten. Van de Spoedeisende Hulp, Operatiekamer, Intensive Care Unit, Cardiac Care Unit, Medium Care verpleegafdelingen tot de verloskamers en de afdeling Neonatologie. En dan zijn er ook nog de hulpdiensten met uitgebreide mobiele monitoren. Met de patiëntmonitor worden vitale lichaamsfuncties gemeten op basis waarvan besluiten genomen worden. Een defibrillatormonitor gaat zelfs defibrilleren op basis van de gemeten functies. De juiste werking van de patiëntmonitor is dus van levensbelang.


Op verschillende momenten is het testen van de performance van de patiëntmonitor aan de orde. Bij het jaarlijkse onderhoud, na reparaties, bij de ontwikkeling of bij het testen van de koppeling met bijvoorbeeld digitale systemen voor verslaglegging of alarmering.

Naast het functioneren van de patiëntmonitor zelf worden ook de patiëntaansluitingen meegenomen bij het testen. De ECG-kabels en connectoren, de NIPB-slang en manchetten, de SpO2-kabel en sensor en zo nog vele optionele toepassingen zoals invasieve bloeddruk, Cardiac Output en CO2 monitoring. Verder wordt ook het functioneren van filters en omgang met ruis gecontroleerd.

Ook bij de ontwikkeling van patiëntmonitoren is het testen van belang. De IEC80601-2-49:2018 (Particular requirements for the basic safety and essential performance of multifunction patient monitoring equipment) geeft de minimum eisen en performance aan waar een patiëntmonitor aan dient te voldoen.


Bovenop de gangbare parameters zoals ECG, temperatuur, NIBP en SpO2 is het van belang om ook de verdere parameters van een patiënt monitor te kunnen simuleren zoals respiratie, Cardiac Output, foetale simulatie, intra-uteriene druk, verschillende aritmieën, Masimo Rainbow SpO2 technologie, pacemaker pulsen en nog meer. De ProSim patiëntsimulatoren worden niet voor niets het meest toegepast op dit vlak. In aankomende blogs gaan we verder in op patiëntsimulatie voor het controleren van monitoren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten.

Stel uw vraag aan Teun »


Deze blogpost is geplaatst door Teun Kruithof, accountmanager Biomedische testapparatuur

Contact
T +31 (0)181 301 300
F +31 (0)181 301 309
info@adquipment.nl

Volg ons op
Linked In

Adres
Chr. Huygensweg 25
3225 LD Hellevoetsluis

Expeditie
Chr. Huygensweg 25D
3225 LD Hellevoetsluis